POLITYKA PRYWATNOŚCI

Na podstawie przepisów Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (dalej: „Rozporządzenie”), informujmy, że:

1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Fundacja „Miłość i Serce” z siedzibą w Warszawie, ul. Edwarda Dembowskiego 19/29, 02-784 Warszawa, zarejestrowana w Rejestrze Stowarzyszeń  Sądu Rejonowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla m. st. Warszawy w Warszawie, XIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 0000647106, NIP nr 9512422708, REGON nr 365876962.
  2. Administrator danych osobowych przetwarza Pani/Pana dane osobowe na podstawie obowiązujących przepisów prawa, zawartych umów oraz na podstawie udzielonej zgody.
  3. Pani/Pana dane osobowe w zakresie danych identyfikacyjnych, kontaktowych, do rozliczeń i wystawienia faktury VAT przetwarzane będą w celu realizacji celów statutowych fundacji poprzez na przykład realizację szkoleń, wystawianie zaświadczeń o ich ukończeniu, warsztatów, terapii,  umów w zakresie zatrudnienia, oraz umów sprzedaży za pośrednictwem sklepu internetowego, wysyłkę drogą elektroniczną różnych informacji  o działalności  Fundacji  „Miłość i Serce” o szkoleniach,  warsztatach  i  innych  ofertach  marketingowych.
  4. Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą wyłącznie podmioty uprawnione do uzyskania danych osobowych na podstawie odrębnych przepisów prawa, upoważnieni pracownicy/współpracownicy Administratora, dostawcy usług technicznych i organizacyjnych.
  5. Ma Pani/Pan prawo do dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, jeśli są nieprawidłowe bądź niekompletne, usunięcia (prawo do usunięcia danych może zostać ograniczone ze względu na obowiązki administratora wynikające z obowiązujących przepisów prawa), ograniczenia przetwarzania danych osobowych, przenoszenia, wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych.
  6. Podanie danych osobowych jest warunkiem niezbędnym do korzystania z oferty Fundacji „Miłość i Serce” w postaci, na przykład szkoleń, terapii, zawierania umów zatrudnienia,  zakupów przez sklep internetowy.
  7. Pani/Pana dane osobowe przechowywane będą do upływu terminu przedawnienia roszczeń wynikających ze stosunku prawnego.
  8. Przysługuje Pani/Panu prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, jeżeli sądzi Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych narusza Rozporządzenie.
Jak uzyskać pomoc?
Dowiedz się, jak możemy Ci pomóc od naszych Edukatorów: napisz na forum, zadzwoń.
Przekaż darowiznę
Wpłacając co miesiąc nawet niewielką kwotę, pomagasz nam nieść długofalową pomoc osobom niepełnosprawnym.
Nasze fotografie
Obrazkowe myślenie daje natychmiastowe ramy postrzegania. Fotografia jest zapisem chwili. Zobacz, co robimy w naszej galerii pamieci.
Prawdziwe historie
Czytaj historie napisane przez naszych podopiecznych i ich rodziców.

Chcę pomagać

A może potrzebujesz naszej pomocy lub szukasz przyjaciela?